Yağ enjeksiyon öncesi hasta ön görüşmesi son derece önemlidir. Hastaya yağ transferinin nasıl yapılacağı, bu uygulama için uygun olup olmadığı, mevcut problemleri için ne kadar çözüm sağlayacağı ve yağ enjeksiyonu dışındaki alternatif tedaviler anlatılmalıdır.
Bu görüşme sırasında mevcut estetik problemi detaylı olarak görüşülmelidir. Bu problemin ne zaman başladığı, gelişim süreci ve bu problemden ne kadar rahatsız olduğu ve çözüm istediği öğrenilmelidir. Daha önce bu problem için yapılmış tüm estetik uygulamalar hakkında detaylı bilgi alınmalıdır.
Hastanın mevcut hastalıkları(diyabet, kalp hastalığı, kanama problemi ve tromboemboli gibi), alerjik problemleri(özellikle ilaçlara karşı olanlar), ailesel hastalıklar sorgulanmalıdır.
Hastanın daha önce kullandığı yada şu anda devam ettiği ilaç tedavileri, ilaçlar, kullanım süre ve şekilleri sorgulanmalıdır.
Hastanın fiziksel muayenesi detaylı olarak yapılmalıdır.
Hastanın estetik problemi iyi tanımlanmalı estetik değerlendirme, fotoğraflama ve ölçümler yapılmalıdır. Problemli alanda deride skar ve pigmentasyonlar not alınmalıdır.
Yağ transferinin uygulanması sırasında tümesent anestezi, genel yada sedasyon anestezisi uygulanacağı için hastanın bunlara uygun olup olmadığı fizik muayene hatta gerekli uzman konsültasyonları ile değerlendirilmelidir.
Yağ enjeksiyonunda yağ dokusunun alınacağı alan fiziksel muayenede değerlendirilmelidir.
Hastaya yağ enjeksiyonu ile ilgili bilgi broşürleri hazırlanarak verilmelidir.
Ayrıca uygulama öncesi ve sonrası yapılması gerekenler ile ilgili broşürler hazırlanarak verilmelidir.
Uygulamanın olası yen etkileri ve istenmeyen komplikasyonlar hastaya detaylı olarak anlatılmalı bilgi formları verilmelidir.
Hasta için bunları içeren bir onam formu hazırlanmalı, hastanın bunu okuyarak ve doktor ile tartışarak imzalaması sağlanmalıdır.
Yağ enjeksiyonunda liposakşın ile az yağ dokusu alınacak ise kan tahlillerine gerek yok iken geniş alan uygulamalarında tam kan sayımları istenebilmektedir.
Yağ enjeksiyonlarında eğer göğüse yapılacak ise uygulama öncesi ve uygulamadan 6-12 ay sonrasında mammografi yapılmalıdır.