Travma, ameliyat, yanık yada akne gibi cilt hastalıkları sonrasında doku iyileşmesi skarla sonuçlanabilmektedir. Estetik olarak istenmeyen bu skar dokusu sıklıkla atrofik skarlar şeklindedir. Atrofik skarlar deri seviyesinde doku kayıpları ile çökmeler yapmaktadır. Bu çökmelerin gelişme nedeni dokunun iyileşirken deri yüzeyinden derin dokularar haa fastay uzanan fibröz bantların çekme etkisinden kaynaklanmaktadır. Bu fibröz bantlar atrofik skar dokusu atına dolgu yapılsa bile atrofinin düzelmesini sınırlamaktadır.
Bu nedenle atrofik skarlarda subsizyon ve sonrası yağ enjeksiyonları kullanılmaktadır. Subsizyon ile fibröz bantlar mekanik olarak kesilmekte ve aynı anda atrofik skar altına yağ enjeksiyonu yapılmaktadır.
Bu amaçla subsizyon yapan ve yağ enjeksiyonunda kullanılan özel kanüller geliştirilmiştir. Subsizyon kanülleri atrofik skarlar dışında nasolabialfold ve glabellar derin kırışıklıkların yağ enjeksiyonunda kullanılmaktadır.
Atrofik skarlarda yağ enjeksiyonu ile birlikte kullanılan diğer bir yöntem ise deri altında özel dikiş iplikleri ile yapılan uygulamalardır. Bu tekniğe ”loop suture teknikleri” denilmektedir. Atrofik skar alanı işaretlenir, lokal anestezi altında aşağıdaki resimlerde olduğu gibi erimeyen dikiş iplikleri özel iğneler ile deri altına yerleştirilerek deri altında bağlanır. Sonrasında yağ enjeksiyonu yapılmaktadır.
Subsizyon, loop suture teknik ve yağ enejsiyonu aynı anda uygulanabilmektedir.